24
za, okt

Politiek & Maatschappij
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

0229 Hoorn Maatschappij - Een mijlpaal voor de Alliantie Markermeerdijken: deze week bereikten de dijkversterkers de grens van 1 miljoen kuub opgespoten zand.

Ruim driekwart van deze hoeveelheid ligt voor de kust van Hoorn en Scharwoude, waar de Alliantie in oktober 2019 begon met de aanleg van een oeverdijk. Nadat deze zandige oeverdijk is aangelegd, gaat de gemeente hierop een groot stadsstrand maken van schouwburg het Park tot aan de Galgenbocht.

Werkzaamheden gaan door

Voor de totale oeverdijk, over een lengte van bijna vijf kilometer, is drie miljoen kuub zand nodig. Dat is bijna een Johan Cruijff Arena vol met zand. Ondanks de coronacrisis kunnen de werkzaamheden aan de dijkversterking tussen Hoorn en Amsterdam doorgaan. De uitvoerders volgen de richtlijnen van de RIVM. Alleen het personeel dat strikt noodzakelijk is voor de voortgang is op locatie aan het werk. 

Meer informatie

Meer informatie over het stadsstrand vindt u op de pagina Stadsstrand. Een filmpje over de aanleg van de oeverdijk vindt u op de website van Alliantie Markermeerdijken: www.markermeerdijken.nl

Deel deze pagina

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.